Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Γιατί αγαπάμε τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία στο Brain Me;

Η Διαφοροποιημένη Διδασκαλία κερδίζει -κυρίως στο εξωτερικό- όλο και περισσότερο έδαφος. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές φαίνεται να συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι πως οι μαθητές τους είναι διαφορετικά, ξεχωριστά άτομα και ως εκ τούτου πως η διδασκαλία που θα πρέπει προσφέρουν στον καθένα, θα πρέπει να είναι κι αυτή διαφορετική. Τα αποτελέσματα της διαφοροποίησης αυτής είναι συνήθως άμεσα, ορατά και ικανοποιούν τόσο τους δασκάλους όσο και τους μαθητές.


    Στο Brain Me πιστεύουμε στη διαφορετικότητα του κάθε μαθητή. Ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδό του, το κάθε παιδί έχει μοναδικές δυνατότητες και έναν μοναδικό τρόπο μάθησης. Για τον λόγο αυτό ο σκοπός των εξειδικευμένων καθηγητών μας δεν είναι απλώς η μετάδοση της γνώσης. Πρωταρχικός σκοπός για κάθε μαθητή που θα έρθει στον χώρο μας είναι η ανακάλυψη και το ξεκλείδωμα του μοναδικού αυτού τρόπου μάθησης. Ο ιδανικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι η εφαρμογή ακριβώς αυτού του τρόπου διδασκαλίας, η οποία δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες στον κάθε μαθητή, ώστε να ανακαλύψει τον προσωπικό τρόπο που έχει να αφομοιώνει τη γνώση.
   Για όλους τους παραπάνω λόγους οι τάξεις στο Brain Me είναι διαφορετικές από αυτές που γνωρίζουμε: λείπουν τα συνηθισμένα θρανία και η ξεχωριστή, απομακρυσμένη θέση του καθηγητή. Ανεξαρτήτως τάξης οι μαθητές μπορεί να καθίσουν στο πάτωμα, να χρησιμοποιήσουν ψαλίδια και lego, να ασχοληθούν με την τεχνολογία. Έτσι, με την κατάλληλη καθοδήγηση, ανακαλύπτουν το μαθησιακό τους προφίλ αλλά και συνδέουν τη διαδικασία του μαθήματος -για πρώτη φορά- με την διασκέδαση.

Εάν επιθυμείτε
να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για την μεθοδολογία μας, θα χαρούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας!

brainme.gr

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ: ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ & ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023  στις 6μμ  θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ημερίδα για  γονείς  με θέμα "Μαθησιακές Δυσκολίες & Διαφορ...