Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Επιστροφή στο σχολείο

 

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς μπορεί να είναι μια περίοδος μεγάλου ενθουσιασμού... ή και άγχους. Ιδιαίτερα φέτος που τα νέα δεδομένα φέρνουν ουσιαστικές αλλαγές σε αυτό το ξεκίνημα προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και αισιόδοξοι!

Προσπαθήστε έτσι ώστε το παιδί να εξοικειωθεί με την ιδέα της μάσκας
Επικοινωνούμε ότι πρόκειται για ένα μέτρο με στόχο την υγεία τη δική μας και των πιο ευάλωτων ομάδων. Εξηγούμε στο παιδί ότι είναι κάτι παροδικό και αναμένουμε τις ιατρικές εξελίξεις ώστε να μην ξαναχρειαστεί να πάνε στο σχολείο με μάσκα. Είναι απαραίτητο να δείξουμε την ορθή χρήση της μάσκας όσες φορές χρειαστεί και υπενθυμίζουμε ότι φοράμε κι εμείς οι ίδιοι όταν και όπου χρειάζεται.

Δώστε στο παιδί πληροφορίες για το σχολείο του.
Εάν το σχολείο του παιδιού σας είναι ανοιχτό, φροντίστε να τηλεφωνήστε λίγες ημέρες νωρίτερα και να συλλέξετε όλες τις πληροφορίες που σας χρειάζονται. Η εξοικείωση με το περιβάλλον του σχολείου θα το βοηθήσει να αποφύγει το στρες της πρώτης ημέρας.

Ξαναβρεθείτε με τους συμμαθητές
Ένας αγαπημένος συμμαθητής μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά! Προσπαθήσετε να βρεθείτε σε εξωτερικό χώρο και να δείτε κάποιους φίλους του παιδιού σας για να παίξουν και να ψυχαγωγηθούν. Ανανεώστε αυτές τις σχέσεις πριν αρχίσει το σχολείο. Είναι πολύτιμες.

Αποφύγετε τις επαναλήψεις τις τελευταίας στιγμής
Εάν το παιδί σας προσπάθησε να κάνει κάποια επανάληψη και να διαβάσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μην ξοδεύετε τις τελευταίες εβδομάδες των καλοκαιρινών διακοπών του κοιτώντας το πρόγραμμα σπουδών του περασμένου έτους. Όλα τα παιδιά χρειάζονται λίγο χρόνο πριν αρχίσουν οι απαιτητικές συνθήκες του σχολείου. Για μερικά παιδιά, οι επαναλήψεις της τελευταίας στιγμής μπορούν να αυξήσουν το άγχος τους, υπενθυμίζοντάς τους αυτά που έχουν ξεχάσει αντί αυτών που θυμούνται.
Επιστροφή στη ρουτίνα
Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο σχολικό πρόγραμμα μπορεί να είναι αγχωτική για όλους στο σπίτι. Προσπαθήστε να αποφύγετε το χάος των πρώτων ημερών με την εφαρμογή κανόνων - ρουτίνας λίγες ημέρες νωρίτερα. Η ρουτίνα βοηθά τα παιδιά να αισθάνονται άνετα και η καθιέρωσή της θα κάνει την πρώτη μέρα του σχολείου πολύ πιο ομαλή και ευχάριστη.



Καλή σχολική χρονιά σε όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ: ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ & ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023  στις 6μμ  θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ημερίδα για  γονείς  με θέμα "Μαθησιακές Δυσκολίες & Διαφορ...