Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ημερίδα Μαθησιακές Δυσκολίες

 Ημερομηνίες: 13 Σεπτεμβρίου ή 17 Σεπτεμβρίου 2022 (Δυνατότητα επιλογής)

Ώρες διεξαγωγής: 18:00 - 20:00 (2 ώρες)


Γενικές Πληροφορίες
Το συγκεκριμένο διαδραστικό σεμινάριο είναι ειδικά σχεδιασμένο για γονείς παιδιών όλων των ηλικιών. Θα συζητηθούν οι μύθοι και η πραγματικότητα γύρω από τις μαθησιακές δυσκολίες, ενώ θα παρουσιαστούν οι τρόποι που μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν το παιδί τους.

Περιεχόμενο σεμιναρίου
Θα συζητήσουμε πάνω στο τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες και το ενδιαφέρον μας θα στραφεί προς τους τρόπους μελέτης και διαβάσματος των μαθητών με τη μέθοδο της διαφοροποιημένης διδασκαλίας.
  • Οργάνωση μελέτης: Δημιουργία προσωπικών σημειώσεων, οργάνωση γραφείου, εργαλειοθήκες γλώσσας και μαθηματικών. Τρόποι ελέγχου & αυτο-αξιολόγησης.
  • Εργαλεία διαχείρισης χρόνου. Δραστηριότητες, εφαρμογές, προσομοίωση σε γραπτό κείμενο με οδηγίες.
  • Βοηθήματα απομνημόνευσης.

Στόχος
Οι μαθησιακές δυσκολίες δημιουργούν αυτό ακριβώς που η διαφοροποιημένη διδασκαλία φιλοδοξεί να καλύψει: τα πολλά και διαφορετικά μοντέλα μάθησης. Παρουσιάζοντας τη μέθοδο θα δούμε πώς οι μαθητές αναπτύσσουν την δυνατότητα να κωδικοποιούν και να επεξεργάζονται τη γνώση με διαφορετικό τρόπο, έτσι ώστε να την αφομοιώνουν με μεγαλύτερη επιτυχία.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος:
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής θα σας δοθεί εκπαιδευτικό υλικό και εξαιρετικά χρήσιμες ηλεκτρονικές εφαρμογές που υποστηρίζουν τη διαδικασία της μάθησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ: ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ & ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023  στις 6μμ  θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ημερίδα για  γονείς  με θέμα "Μαθησιακές Δυσκολίες & Διαφορ...